Vandaag zijn we gesloten. · 0418-642238

Waarom een bike fit?

Ieder mens is anders, en hoe we op de fiets zitten is heel persoonlijk. Bij een bike fit kijken we individueel naar hoe jij functioneert. Ook houden we rekening met je specifieke doelen. Er is behoorlijk veel af te stellen op een fiets. Al die afstellingen hebben invloed op elkaar. Als je iets met de schoenplaatjes veranderd heeft dit bijvoorbeeld effect op hoe je zit op het zadel. Je kan eigenlijk stellen dat ieder af te stellen onderdeel een deel is van de puzzel van de totale fietspositie. Tijdens de bike fit worden al deze onderdelen zorgvuldig afgesteld zodat jij uiteindelijk een gebalanceerde en dynamische fiets positie zal krijgen op je Racefiets, Mountain Bike of Tijdrit/triathlon fiets. Het lichaam wordt zo op de fiets gepositioneerd zodat je er het maximale uit kan halen qua prestatie en comfort.

Voordelen van een bike fit

Meer resultaten halen bij dezelfde inspanning
  • Het verminderen of elimineren van ongemakken tijdens het fietsen
  • Voorkomen dat blessures ontstaan
  • Langer pijnvrij fietsen
  • Efficiënter fietsen
  • Meer performance
  • Advies welke fiets het best bij je past (alleen bike fit plus)

Symmetrie

Geen enkel mens is symmetrisch. De fiets is dat wel. Asymmetrieën komen op de fiets helaas snel tot uiting. Hoe iemand hier mee om kan gaan verschilt van persoon tot persoon. Wanneer de fietspositie niet juist is kunnen deze ‘scheefstanden’ tot erg veel ongemakken zorgen. Door middel van bike fit kan ervoor gezorgd worden dat je rechter en stabieler op de fiets komt te zitten. Hierdoor zal het bewegingsapparaat minder energie hoeven te steken in het compenseren van deze scheefstanden. Daardoor zal je bij dezelfde lichamelijke inspanning beter gaan presteren.

Methodiek

Er wordt altijd eerst gesproken over de doelen, wensen en klachten die je ervaart. Hierna wordt er gekeken naar het functioneren van het bewegingsapparaat. Zo komen eventuele beperkingen in de beweging op de fiets sneller aan het licht. Het daadwerkelijke fietsen vindt plaats op de Guru fit bike. Dit is een geavanceerde pas fiets waarop snel tijdens het fietsen instellingen kunnen worden gewijzigd. Op die manier kan er een goede dynamische bike fit (tijdens beweging) worden uitgevoerd. Zo komen we uiteindelijk tot een op jouw individuele behoeften afgestemde houding. Afhankelijk van het type fit wat je kiest wordt er ook gebruik gemaakt van Saddle Pressure Mapping - zadeldrukmeting - van Gebiomized, het aanmeten van custom heat moldable Carbon zooltjes, het plaatsen van shims/wedges in of onder de schoen. Ook kan er op verzoek gekeken worden welk type schoen het best bij jouw voeten past.

Dynamische fietspositiemeting

De dynamische fietspositiemeting duurt maximaal 120 minuten. Achtereenvolgens zullen de volgende stappen worden doorlopen:

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. Dit is om kennis te maken en duidelijk te krijgen waar de knelpunten zitten.
Daarna mag je de fietsschoenen en fietskleding aantrekken terwijl wij wat aanpassingen aan de fitbike zullen doen.
Als dit gebeurt is vindt de echte dynamische bike fit plaats. We gaan dan samen met jou op zoek naar de ideale fietspositie. Er wordt o.a. gekeken naar de afstelling van de schoenplaatjes, lengte van de stuurpen, stuurbreedte en de zadelhoogte.

Wanneer de dynamische fietspositie heeft plaatsgevonden gaan we over tot de zadelkeuze. We gaan na of je huidige zadel de juiste is voor jouw ideale fietspositie of dat er een ander zadel is dat beter bij je past. Zo kijken we ondermeer naar de drukpunten en flexibiliteit.

Guru bike fit basis € 179,-
Guru bike fit compleet € 269,-
 Triathlon / Tijdrit fit € 299
Custom Lake Cycling zooltjes inclusief aanmeten € 79,-
Shoe fit en schoen advies  Gratis bij aanschaf schoenen, anders € 39