GURU BANNER 1920X1080.jpg

Waarom een bike fit?

Ieder mens is anders, en hoe we op de fiets zitten is heel persoonlijk. Bij een bike fit kijken we individueel naar hoe jij functioneert. Ook houden we rekening met je specifieke doelen. Er is behoorlijk veel af te stellen op een fiets. Al die afstellingen hebben invloed op elkaar. Als je iets met de schoenplaatjes veranderd heeft dit bijvoorbeeld effect op hoe je zit op het zadel. Je kan eigenlijk stellen dat ieder af te stellen onderdeel een deel is van de puzzel van de totale fietspositie. Tijdens de bike fit worden al deze onderdelen zorgvuldig afgesteld zodat jij uiteindelijk een gebalanceerde en dynamische fiets positie zal krijgen op je Racefiets, Mountain Bike of Tijdrit/triathlon fiets. Het lichaam wordt zo op de fiets gepositioneerd zodat je er het maximale uit kan halen qua prestatie en comfort.

Voordelen van een bike fit

  • Meer resultaten halen bij dezelfde inspanning
  • Het verminderen of elimineren van ongemakken tijdens het fietsen
  • Voorkomen dat blessures ontstaan
  • Langer pijnvrij fietsen
  • Efficiënter fietsen
  • Meer performance
  • Advies welke fiets het best bij je past (alleen bike fit plus)
  • Symmetrie

Geen enkel mens is symmetrisch. De fiets is dat wel. Asymmetrieën komen op de fiets helaas snel tot uiting. Hoe iemand hier mee om kan gaan verschilt van persoon tot persoon. Wanneer de fietspositie niet juist is kunnen deze ‘scheefstanden’ tot erg veel ongemakken zorgen. Door middel van bike fit kan ervoor gezorgd worden dat je rechter en stabieler op de fiets komt te zitten. Hierdoor zal het bewegingsapparaat minder energie hoeven te steken in het compenseren van deze scheefstanden. Daardoor zul je bij dezelfde lichamelijke inspanning beter gaan presteren.

Methodiek

Er wordt altijd eerst gesproken over de doelen, wensen en klachten die je ervaart. Hierna wordt er gekeken naar het functioneren van het bewegingsapparaat. Zo komen eventuele beperkingen in de beweging op de fiets sneller aan het licht. Het daadwerkelijke fietsen vindt plaats op de Guru fit bike. Dit is een geavanceerde pas fiets waarop snel tijdens het fietsen instellingen kunnen worden gewijzigd. Op die manier kan er een goede dynamische bike fit (tijdens beweging) worden uitgevoerd. Zo komen we uiteindelijk tot een op jouw individuele behoeften afgestemde houding. Afhankelijk van het type fit wat je kiest, wordt er ook gebruik gemaakt van Saddle Pressure Mapping - zadeldrukmeting - van Gebiomized, het aanmeten van custom heat moldable Carbon zooltjes, het plaatsen van shims/wedges in of onder de schoen. Ook kan er op verzoek gekeken worden welk type schoen het best bij jouw voeten past.

APEX_winkelshoot_apr24 (137)WEB.jpg

Guru Bike fit basis

De bike fit basis is een dynamische bike fit voor je huidige fiets of nieuw gekochte fiets in de winkel. Het is een bike fit die maximaal twee uur in beslag neemt.  Het gaat hier met name over de afstelling van de contactpunten van de fiets. Denk hierbij aan zadelhoogte, zadel terugstand, handlebar reach en handlebar drop. Deze maten worden vervolgens ook - zover mogelijk - over gezet op de fiets. 

APEX_winkelshoot_apr24 (135)WEB.jpg

Guru tijdrit/triathlon fit

De tijdrit/triathlon fit duurt ook maximaal drie uur. Hier wordt zeer nauwkeurig naar alle contactpunten gekeken. Er wordt gezocht naar de voor jouw doelen beste positie. Een goede balans tussen kracht, comfort en efficiëntie. Dit is van cruciaal belang voor een tijdrit/triathlon afstelling. Er kan zeer veel afgesteld worden op een tijdrit/triathlon fiets. Door gebruik te maken van de Guru fit bike kunnen snel zeer veel verschillende posities worden vergeleken.

Zie onderstaand overzicht voor de prijzen en wat er allemaal inbegrepen is bij de twee soorten bike fit.

Guru bike fit basis € 219,-
Triatlon / Tijdrit fit € 329,-
Aanmeten zooltjes (afhankelijk type zooltje) € 35,- tot € 79,-
Schoen spacers bij beenlengte verschil va. € 15,-
Zadeldruk meeting (alleen in combinatie met Guru bike-fit)  € 59
Wat is inbegrepen in de bike fit Basis
Interview, intake. Bespreken doelen, blessures en ongemakken
Afstellen schoenplaatjes basis
Uitgebreide dynamische fiets meting op Guru fit bike. Afstellen zadelhoogte, zadel terugstand, reach en handlebar drop
Advies en bepalen juiste crank lengte
Afstellen fiets. Mogelijk kunnen grote aanpassingen alleen gedaan worden op afspraak in de werkplaats
Advies nieuwe fiets (indien gewenst). Maximaal twee modellen.
Rapport met alle maten en data van de bike fit
Custom heat moldable Lake Cycling Carbon zooltjes inclusief aanmeten. Dit kan op verzoek plaats vinden tijdens de bike fit. Bij bike fit basis graag vooraf doorgeven.
Shoe fit en advies. Dit kan op verzoek  plaats vinden tijdens de bike fit. Bij bike fit basis graag vooraf doorgeven.