Wij zijn gesloten ( 9:00 - 18:00 ) · info@cc5311.nl · 0418-642238

Historie.

Cycle Center 53-11 is in 2008 opgericht door Alan van Tuyl. De passie voor de sport is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader Gijs van Tuyl is een bekende naam in de wielerwereld. Vanaf 1980 heeft hij zelf zijn eigen winkel gehad en een groot aantal fietsen zelf ontworpen en ontwikkeld. Alle kennis die Gijs in deze jaren heeft opgedaan heeft hij doorgeven aan zijn zoon en vormde de basis voor de winkel die in Bruchem is opgestart. Gijs en Alan van Tuyl staan nu samen aan het roer van deze bloeiende onderneming.

De winkel in Bruchem heeft inmiddels landelijke bekendheid en ook de zelf ontwikkelde fietsmerken Apex en Gilbertson en het wielenmerk Quasar zijn uitgegroeid tot volwaardige toonaangevende merken. Bij Cycle Center 53-11 is kwaliteit erg belangrijk. Dit komt niet alleen tot uiting in onze service, advies en uitstraling, maar zeker ook in het assortiment dat we aanbieden. Premium merken als Assos, Craft, Etxeondo en Oakley maar ook, Sram, Campagnolo, Leyzene, Tacx en Elite staan hier voor garant. Daarnaast is Cycle Center 53-11 Cannondale premium store en Shimano Service Center.

Door de enorme groei die Cycle Center 53-11 de afgelopen jaren heeft doorgemaakt werd de locatie in Bruchem te klein. Daarom werd er opzoek gegaan naar een mooie nieuwe locatie. Deze werd gevonden in het pand aan de Heemstraweg Oost in Zaltbommel. Het mooie van deze locatie is dat het erg centraal gelegen is, voldoende parkeermogelijkheden heeft en ook de mogelijkheden biedt om alle fietsen, onderdelen en accessoires mooi te presenteren. Sfeer en beleving waren keypoints bij het realiseren van de nieuwe winkel en zijn doorgevoerd op allerlei niveaus. In onze nieuwe winkel in Zaltbommel hebben we de gezelligheid en gemoedelijkheid gecreëerd die je van ons gewend bent. Kortom een bezoekje aan Cycle Center 53-11 is een echt dagje uit.

We zien je graag in onze winkel

Het Cycle Center 53-11 team

Wat maakt ons speciaal

Voor Cycle Center 53-11 is elke fietser een held. Of je nu een racefietser of mountainbiker bent met veel of weinig ervaring, afgetraind of een pondje meer ,dat je überhaupt fietst maakt je al tot een held. Samen met je fiets door weer en wind, jezelf tot het uiterste drijven om steeds beter te worden. Cycle Center 53-11 weet dat te waarderen en heeft ook alles in huis om je te ondersteunen. Maar wat maakt ons nu echt speciaal;

Eigen spuiterij
Carbon reparatie
Gespecialiseerd wielenbedrijf (eigen wielenvlechter)
Professionele werkplaats gespecialiseerd in o.a. Rohloff, Pinion, Lefty
Zelf ontwikkelde merken, Apex,Gilbertson en Quasar. (ontwikkelen, testen, productieproces, marketing en verkoop)
Guru meetsysteem: professioneel meetsysteem om de beste fietshouding te bewerkstelligen
Sfeervolle winkel waarin fietsbeleving centraal staat.
Altijd een grote voorraad occasions

Eigen merken

Bij Cycle Center 53-11 hebben we een enorme passie voor de fiets en alles wat daarbij komt kijken. Deze passie hebben we doorvertaald naar onze eigen merken fietsen Apex en Gilbertson en wielenmerk Quasar. Bij de ontwikkeling van onze producten kijken we vooral naar de wensen en behoeften van onze klanten. Een goede prijs-kwaliteit verhouding vinden we erg belangrijk evenals goede rijeigenschappen en de uitstraling van de fiets.

Daarnaast hebben onze fietsen altijd iets eigenzinnigs. We proberen ons te onderscheiden door middel van design en kleurstelling maar zeker ook door noviteiten toe te passen. Het voordeel van eigen fietsenmerken en ons eigen wielenmerk is dat we alles in eigen beheer regelen. Daardoor kunnen we de producten voor een goede prijs aanbieden, zelf de garantie en de service op een vlotte manier regelen en ook custom made producten aanbieden.