Vandaag zijn we gesloten. · 0418-642238

Lake SHOE-FIT en schoenadvies

JOAN 26/10/2021 NIEUWS

Zaterdag 30 oktober: SHOE-FIT en schoenadvies door Christian van Asten binnen het assortiment van: Lake Cycling shoes

 

Lake Cycling shoes

Voeten zijn er in behoorlijk wat uiteenlopende vormen en maten. Het is dan ook niet altijd makkelijk om een schoen te vinden die past. Veel schoen fabrikanten hebben een vrij beperkt aanbod buiten de standaard maten/voetvormen. Hierdoor fietsen helaas heel veel mensen rond met een schoen die eigenlijk helemaal niet past bij de vorm van hun voeten.

Wanneer de pasvorm van de schoen niet juist is kan dit een hoop klachten veroorzaken. Branderige voeten, slapende tenen en vervelende druk punten zijn ongemakken die erg veel voor komen. Dit kan het plezier in het fietsen behoorlijk verstoren.

De pasvorm is waar Lake zich onderscheid van andere merken: de schoenen worden ontwikkeld met 9 verschillende typen leesten voor een variatie aan voetvormen. Het merk staat bekend om zijn vele breedte maten. Van erg smal tot heel breed: ze maken het allemaal. Door de voet op te meten en te evalueren kan er zo heel gericht een schoen worden uitgezocht die goed past bij jouw persoonlijke voetvorm. Ook zijn de meeste schoenen er ook in halve maten.

Het event:
Markeer Zaterdag 30 oktober 09:00-12:00u maar in de agenda. In samenwerking met Christian van Asten van Lake Cycling Shoes hosten we een shoe-fit event bij ons in de winkel. Tijdens dit event wordt het assortiment van Lake toegelicht. Je kan ook jouw voeten op laten meten en een schoenadvies krijgen over welke schoen het best bij jou past. Ook is er de mogelijkheid om schoenen custom te ontwerpen met de materialen en kleuren die jij wil. Hoe gaaf is dat? Neem vooral je huidige schoenen mee. Er kan dan goed gekeken worden waarom je huidige schoen wel of niet bij je past. De koffie staat natuurlijk klaar en er wordt ook voor een lekker hapje gezorgd. Zien we je dan? Wij hebben er zin in! 

Packer Kangoeroe leer: het meest soepele en hoogwaardige leer voor een fiets schoen dat er op de markt is

Waarom Lake? Natuurlijke materialen!
Bij Lake wordt veel gebruik gemaakt van echt leer. Leer heeft als eigenschap dat het naar verloop van tijd mee vormt met de voet. De schoen heeft een kleine break-in periode nodig maar zal als deze voorbij is beter zitten dan een schoen met kunststof bovenwerk. Deze hebben namelijk minder de mogelijkheid om mee te vormen naar de voet.

Op de instap modellen met nylon zool wordt gebruik gemaakt van soepel kunstleer. Verder wordt er veel gebruik gemaak van rundleer van hoge kwaliteit. Dit leer komt uit dezelfde looierij als de tassen van Louis Vuitton. Voor iedere toepassing wordt er een ander type leer gebruikt. Zo heb je altijd het juiste bovenmateriaal voor de benodigde toepassing. Op de top schoenen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig kangoeroe leer. Dit leer is extreem soepel en vormt zich zeer snel naar de voet. Op een MTB schoen wordt er weer leer gebruikt dat beter bestand is tegen de elementen.

Van sport-fit tot World-Tour bewezen performance
Van een stevige nylon zool tot de meest stijve heat-moldable carbon zolen: Lake heeft het allemaal. Zo hebben veel modellen ook een heat-moldable hiel zodat je nooit meer last van heelslip zal krijgen in deze schoenen. Ook de sluitingen zijn van hoog niveau. Alle schoenen maken gebruik van de Boa sluit systemen. Door de levenslange garantie op de onderdelen ben je ervan verzekerd dat je altijd een goed sluitende schoen zal hebben! 

Custom shoe builder
Bij Lake kan je naast de uitgebreide standaard collectie ook kiezen voor custom schoenen! Deze worden met de hand gemaakt in de materialen en kleuren die jij zelf uit zoekt. Op de site van Lake staat een praktische tool waarin je jouw schoen kan configureren zoals je dat wil. Het is ook mogelijk om twee verschillende schoenmaten te bestellen.

Custom kleuren: alles is mogelijk bij Lake
Om je shoe-fit nog verder te verbeteren kan je ook nog kiezen voor heat-moldable carbon inlegzooltjes. Door deze zolen te verwarmen kunnen ze nauwkeurig naar de voetboog worden gevormd. Hierdoor maakt je hele voet contact met de zool. Dit verbetert de stabiliteit van de voet. Je zal nog efficiënter kunnen trappen.

Enthousiast geworden? Wij ook! Meld je aan voor het evenement en we zien je graag zaterdag de 30e! Tot dan!

https://www.facebook.com/events/242812407910446/