Wij zijn geopend ( 9:00 - 18:00 ) · info@cc5311.nl · 0418-642238

Het belang van een goed thermoshirt

JOAN TIPS

Vaak wordt er veel aandacht en geld besteed aan kleding. Het moet er mooi uitzien, lekker zitten en als het kan ook nog bij de fiets passen. Onderkleding is meestal nog een ondergeschoven kindje, terwijl dit toch de basis vormt van je outfit.

Een goed thermoshirt voldoet aan de volgende eisen:

Het shirt voert zweet af: Wanneer je sport ga je zweten. Dit zal op een gegeven moment afgevoerd moeten worden omdat er steeds meer zweet bijkomt, zeker bij intensief sporten. Bij een kwalitatief goed thermoshirt zal het zweet door het thermoshirt worden opgenomen en worden doorgevoerd naar buiten toe. Hier zal het verdampen of worden opgenmomen door de volgende kledinglaag. Wordt het zweet niet afgevoerd, dan kun je last krijgen van stijve spieren, koude rillingen en zelfs kou vatten. Katoenen ondershirts raden wij dan ook niet aan omdat dit zweet en vocht vasthoudt. Het beste kun je kiezen voor een thermoshirt dat gemaakt is van syntetisch materiaal, merinowol of een combinatie van beiden. Cycle Center 53-11 heeft o.a. de Be Active lijn van Craft in het assortiment. Deze shirts zorgen niet alleen voor een goede zweet afvoer maar houden je ook warm en hebben goede ademende eigenschappen.


Het thermoshirt ademt voldoende: Bij intensief sporten stijgt je lichaamstemperatuur. Om niet oververhit te raken is het belangrijk dat je het teveel aan warmte kwijt kan. Het thermoshirt moet dus voldoende ademen zonder zijn isolerende eigenschappen te verliezen. Een goed thermoshirt werkt samen met je lichaam en zorgt ervoor dat zweet en het teveel aan warmte kan ontsnappen om zo voor een betere temperatuurhuishouding te zorgen.

 

Het thermoshirt reguleert de temperatuur: het houdt je warm bij koude temperaturen en als het warm is wordt het teveel aan warmte afgevoerd. Bij de keuze voor een thermoshirt is het belangrijk om rekening te houden met de omstandigheden waarin je hem wilt dragen. Als het 30 graden is heb je een ander shirt nodig dan wanneer het vriest. Fabrikanten spelen hier ook handig op in. Zo heeft Assos thermoshirts vernoemd naar elk seizoen en heeft Craft een Cool, Be Active en Warm collectie.

Het thermoshirt heeft een goede pasvorm: Om het thermoshirt goed zijn werk te laten doen is het belangrijk dat deze aansluit op je lichaam. Het shirt moet als het ware een 2e huid zijn. Daarnaast moet je je prettig voelen in het shirt en voldoende bewegingsvrijheid hebben.

Kortom een goed thermoshirt is van onschatbare waarde en zeker de investering waard. Een kwalitatief goed thermoshirt heeft een goede duurzaamheid en kan het fietsplezier enorm verhogen. Bij Cycle Center 53-11 hebben we een uitgebreide collectie thermoshirts van o.a. Assos en Craft. Ben je op zoek naar een goed shirt, kom dan even langs in de winkel. We geven je graag advies.