Vandaag zijn we gesloten. · 0418-642238

Fietskleding wassen

JOAN TIPS

Je hebt net een mooie set fietskleding gekocht en er lekker in gefietst. Maar hoe was je de fietskleding nou precies en hoe blijft de kleding het langste mooi. In deze blog zullen we een aantal tips geven voor het wassen van je wielerkleding.

Nieuwe fietskleding

Als je nieuwe fietskleding voor het eerst gaat wassen; doe dit dan met de hand in koud water met een klein beetje vloeibaar fijnwasmiddel. Spoel goed uit zodat er geen wasmiddel achterblijft. Dit kan irritatie geven tijdens het fietsen en is ook niet bevordelijk voor de kleding.

Handwas

Wasverzachter

Gebruik geen wasverzachter. Dit is erg slecht voor de vezels en de elasticiteit van de kleding. Bovendien slijt de fietskleding veel sneller als je wasverzachter gebruikt. Assos heeft met de Assos Active Wear Cleanser een mooi middel op de markt gebracht welke je fietskleding beschermt en niet aantast bij het wassen. Daarnaast neutraliseert het ook de geur.

Wassen na het fietsen

Was de fietskleding zo snel mogelijk na het fietsen om te voorkomen dat de zweetgeur in de vezels trekt en er niet meer uitgaat. Mocht je de zweetgeur er toch niet uit krijgen dan wil het ook wel eens helpen om ze een nacht in een emmertje met azijn te laten staan of een beetje azijn toe te voegen in de wasmachine.

Etxeondo kleding wassen

Drogen

Als de kleding eenmaal gewassen is deze niet in de droger stoppen. Dit is funest voor de kleding. Het beste kun je de kleding op een hangertje laten droger of ze al liggend laten drogen. Probeer ze niet in de zon te hangen, hierdoor kunnen de kleuren uitlopen of vervagen. Ook strijken van de fietskleding is uit den boze.

Wasmachine

Wil je de fietskleding in de wasmachine wassen houd dan het wasvoorschrift dat in de kleding gestikt is aan. Ook wasnetjes zijn erg handig. Stop hier alle fietskleding in, zodat de fijne vezels niet beschadigd kunnen raken doordat de ritsen of klittenband blijven haken achter het lycra. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer wasmachines met een outdoorpramma. Dit wasprogramma is speciaal geschikt voor de delicate sport en outdoor kleding.

Waszakje

Als je op vakantie je wielerkleding wil wassen, doe dit dan altijd met de hand en wees zuinig met het wasmiddel. Dit omdat met name wasmachines in het buitenland niet altijd even betrouwbaar zijn. Uitwringen is geen goed idee. Dit beschadigd de kleding en zorgt ervoor dat de pasvorm van de zeem veranderd. Dus ook niet door de wringer halen, al is dit soms heel verleidelijk.

Fietskleding niet wringen

Mocht je na het lezen van onze blog nog vragen hebben dan ben je van harte welkom in onze winkel; Cycle Center 5311, Van Heemstraweg Oost 4 te Zaltbommel of stuur een mailtje naar info@cc5311.nl. Bellen kan natuurlijk ook altijd 0418 642238. www.cc5311.nl